13 Dec 2019

Sådan vælger du den rette TV-pakke

Generelt

Står du og skal vælge TV-pakke for første gang, eller vil du gerne skifte til en anden end din nuværende TV-pakke? At vælge en TV-pakke kan være lidt af en jungle. Inden du slår dig fast på en helt bestemt pakke, er det blandt andet vigtigt, at du har styr på den samlede pris  inklusive diverse afgifter og gebyrer. I indlægget her bliver du guidet til, hvordan du finder frem til den rette TV-pakke. 

Hvordan vælger du den rette TV-pakke? 

1. Beslut om du vil have en grundpakke, mellempakke eller stor pakke 

Langt de fleste TV-udbydere har sat kanalerne sammen i en grund-, mellem eller stor pakke. Det er vigtigt, at du beslutter dig for, hvad du godt kunne tænke dig, da en stor pakke ikke nødvendigvis betyder, at du får en masse gode kanaler – du er stor sandsynlighed for, at du får kanaler med i din valgte pakke, som du ikke har behov for, og derfor aldrig kommer til at se. 

2. Vær opmærksom på kampagnetilbud 

Mange TV-udbydere kører af og til kampagnetilbud med ekstra gode priser på deres TV-pakker. Men, hvis du finder et tilbud på en pakke, som ved første øjekast lyder som et godt tilbud, så pas på og vær opmærksom på følgende: 

  • Læs det med småt. Her står der typisk noget om faste månedlige udgifter til alt lige fra leje af en modtagerboks og gebyrer for kort, som lægges oveni prisen. 
  • Læg mærke til om prisen kun er gældende for en vis periode. Ved nogle kampagnetilbud ændres prisen gerne efter et halvt år. Typisk til noget dyrere. 

3. Sammenlign priserne på nettet

Det er som udgangspunkt altid godt at sammenligne priser, inden du køber noget, og det gælder også for TV-pakker. På nettet findes der mange sider, hvor du kan danne dig et overblik over de forskellige udbydere og deres priser. Det kan du for eksempel gøre på tvpakkerguide.dk, som viser dig en liste over udbydere og deres priser. 

Dog skal du være opmærksom på, at udbyderne har forskellige aftalevilkår, og at nogen af dem også har bindingsperioder og varsler for opsigelse, som kan være med til at påvirke prisen. 

4 Vær opmærksom på den samlede pris af TV-pakken 

Når og hvis du finder frem til en TV-pakke, som du gerne vil have, er det vigtigt, at du sørger for at kigge på den samlede pris og ikke kun den månedlige abonnementspris. Det er med andre ord vigtigt, at du sætter dig ind i, om du skal betale for oprettelse, levering og installation af modtagerudstyr og om du skal betale et månedligt faktureringsgebyr. 

For kigger du kun på den månedlige abonnementspris, kan du risikere, at den billigste pakke ender med at blive blandt de dyreste efter gebyrer med mere.